5 marca, 2021

Nočni obisk: Lara Delić, univ. dipl. psih.

4. marca 2021 sem bila gostja nočnega programa Radia Maribor v oddaji Nočni obisk ???? Z Robertom Zajškom sva klepetala o izgorelosti, o stiskah, ki jih je prinesla korona, o sebi in mnogih drugih zanimivih temah.
5 marca, 2021

Poslovni mikrofon: aktualna kadrovsko-organizacijska vprašanja

Najpogostejša napaka, ki jo opažam je ta, da se vodje IZOGIBAJO KOMUNIKACIJI s sodelavci. Tukaj bi rada poudarila, da to govorim z vsem zavedanjem v kako nezavidljivem položaju so sedaj delodajalci in vodje v širšem smislu.
24 februarja, 2021

Serija hipnoterapij DULCIS SOMNO

Nespečnost je najpogostejša motnja spanja. Verjamem, da ste tudi vi že doživeli tisto mučno noč, ko ste se premetavali v postelji. Dobra novica je, da so tehnike za obvladovanje nespečnosti dolgoročno izredno učinkovite.
7 januarja, 2021

Bralni kotiček: Čustvena inteligenca

Kako pomemben je inteligenčni kvocient? Je res usodnega pomena za naše življenje in poslovni uspeh? Kako je mogoče, da ljudje z visokim inteligenčnim količnikom doživljajo neuspehe, tisti s skromnim pa napredujejo izjemno dobro?
21 decembra, 2020

Energetsko dihanje za obvladovanje stresa in napetosti (gost Jernej Babij)

Namenimo si naslednjih 15 min (ali po potrebi kakšno več) in se naučimo pravilnega dihanja. Morda se to vabilo zdi prvi trenutek nenavadno. Vendar nas mnogi strokovnjaki opozarjajo, da smo z leti "pozabili" na trebušno dihanje, ki našemu telesu zagotavlja zadostno količino kisika in nam z mnogimi prednostmi pomaga pri soočanju s stresom.
21 decembra, 2020

Kako deluje naša podzavest?

Naša podzavest je ogromna spominska banka, v kateri so shranjeni prav vsi naši vtisi, spomini, emocije, vzorci in prepričanja, ki smo si jih zavedno ali nezavedno oblikovali skozi vse življenje. V primerjavi z zavestnim delom, tako prav naše nezavedno v veliki meri vpliva na naše obnašanje, mišljenje, odzivanje in čutenje.
21 decembra, 2020

Zdrav um v zdravem telesu (gostja Deborah Krempl Doplihar)

"Zdrav um  v zdravem telesu " je latinska modrost, ki govori o pomembni oz neločljivi povezavi med našim telesnim in psihološkim zdravjem. Primanjkljaj na eni ali na drugi strani poruši ravnovesje , ki se slej kot prej odrazi na obeh: mentalni in telesni ravni.
21 decembra, 2020

Bralni kotiček: Varuh otrokovih dolžnosti

Varuh otrokovih dolžnosti ali nehajte se ukvarjati z otrokovimi pravicami! je delo, ki je nastalo na podlagi poklicnih izkušenj in spoznanj avtorjev. Sama pravita, da je knjiga napisana za veliko večino staršev. Zagotovo pa tistim, ki so se ujeli v past vsedopuščajoče (permisivne) vzgoje in razvajanja.
21 decembra, 2020

Bralni kotiček: Ime mi je jeza

Mladostništvo je obdobje mnogih sprememb. Posameznik se v tem obdobju srečuje s spremembami na telesnem ???? in čustvenem področju ❤️, osamosvajati se prične od staršev ????‍????‍????‍????, v ospredje stopijo odnosi z vrstniki ????, pojavijo se prve ljubezni ????, hkrati pa pričnejo mladostniki iskati sebe oz. izgrajevati lastno identiteto
Kontakt