Namenimo si naslednjih 15 min (ali po potrebi kakšno več) in se naučimo pravilnega dihanja. ????‍♂️ <br /><br />

Morda se to vabilo zdi prvi trenutek nenavadno.???? Vendar nas mnogi strokovnjaki opozarjajo, da smo z leti “pozabili” na trebušno dihanje, ki našemu telesu zagotavlja zadostno količino kisika in nam z mnogimi prednostmi pomaga pri soočanju s stresom. Ravno slednji je glavni krivec, da naše dihanje postane sunkovito, plitko in nam tako povzroča še dodatno telesno stisko. ???? Če boste kdaj opazovali dojenčke, boste videli s kakšno lahko obvladajo trebušno dihanje. ???? Seveda pa nikoli ni prepozno, da obudimo koristne vzorce delovanja in jih z leti še nadgradimo. ????????<br /><br />

Zato danes gostimo dolgoletnega športnika Jernej Babij, ki je tehnike dihanja naštudiral do obisti. ????‍♂️ Njegovo zgodbo in drobtinico svojega obsežnega ter poglobljenega znanja je z nami delil v spodnjem videu. Za več koristnih vsebin vas vabim, da sledite njegovi FB strani Superhuman energetsko dihanje&gibanje. https://www.facebook.com/izkoristipotencial<br /><br />

Oddaja je nastala v sklopu projekta Takle ‘mamo – izkoristimo omejitve zase, ki se je odvijal  zaprti Facebook skupini.

21 decembra, 2020

Energetsko dihanje za obvladovanje stresa in napetosti (gost Jernej Babij)

Namenimo si naslednjih 15 min (ali po potrebi kakšno več) in se naučimo pravilnega dihanja. Morda se to vabilo zdi prvi trenutek nenavadno. Vendar nas mnogi strokovnjaki opozarjajo, da smo z leti "pozabili" na trebušno dihanje, ki našemu telesu zagotavlja zadostno količino kisika in nam z mnogimi prednostmi pomaga pri soočanju s stresom.
21 decembra, 2020

Zdrav um v zdravem telesu (gostja Deborah Krempl Doplihar)

"Zdrav um  v zdravem telesu " je latinska modrost, ki govori o pomembni oz neločljivi povezavi med našim telesnim in psihološkim zdravjem. Primanjkljaj na eni ali na drugi strani poruši ravnovesje , ki se slej kot prej odrazi na obeh: mentalni in telesni ravni.
10 junija, 2020

Hipnoterapija v nosečnosti

Na kratko o tem, kako lahko hipnoterapija pripomore k lepšemu obdobju nosečnosti in lepši porodni izkušnji, govorim v spodnjem videu.
10 junija, 2020

Dobrodošli na strani Psihologinja Lara

Tukaj boste našli znanstveno in strokovno podprte informacije in smernice za spoprijemanje z izzivi sodobnega življenjskega sloga.
Kontakt